Sales

Nieuwe klanten vinden en bestaande klanten op een kwalitatieve manier beheren en behouden? Sales is een essentieel onderdeel van iedere organisatie en vraagt continu om aandacht. Het gaat niet alleen om verkopen, maar meer nog om vertrouwen en het behouden en onderhouden van relaties. De uitdaging ligt in het herkennen van koopsignalen, het op een aantrekkelijke manier presenteren van een product of dienst en het opbouwen van een vertrouwensrelatie met uw klanten.

Salesstrategie bepalen en opzetten

Beyond Sales ondersteunt bij het bepalen en opzetten van een salesstrategie. Een effectieve en tegelijkertijd pragmatische strategie met daarin doelen die ambitieus zijn, maar realistisch. Waarbij we rekening houden met de situatie in de markt, de capaciteit van uw (huidige) personeel en de bedrijfsvoering van uw klanten. Uiteindelijk leidt die strategie tot concrete salesacties die in een plan worden vastgelegd. Dit salesplan geeft invulling aan de borging van salesactiviteiten, zodat u een handvat heeft waarmee u zelfstandig het traject kunt voorzetten.

Verkopen is anticiperen

De behoefte van de klant kan na verloop van tijd veranderen, de economie kan ervoor zorgen dat u andere markten moet aanboren en duurzaamheid kan een nóg grotere rol gaan spelen. Tal van zaken die uw salesstrategie beïnvloeden. De wijze waarop een organisatie hiermee omgaat, maakt het verschil. Beyond Sales houdt daarom ontwikkelingen in de markt nauwgezet in de gaten, zodat u direct kunt anticiperen wanneer dat nodig is.

Wat Beyond Sales voor u kan doen:

  • Nieuwe markten aanboren en uw klantenportefeuille uitbreiden aan de hand van een inventarisatie van uw klantenlijst en monitoring van de markt.
  • Een acquisitie- en verkoopplan opstellen met daarin een specifieke bepaling van de klantgroep, en het maandelijks monitoren daarvan, zodat verkoopdoelen worden bereikt.
  • Op interim basis invulling geven aan de activiteiten die benoemd staan in een verkoopplan. Telefonische acquisitie, leadgeneratie en het bezoeken van nieuwe klanten, het uitbrengen van offertes en het sluiten van een overeenkomst met de klant, behoren tot mijn werkzaamheden.

Daarnaast kan Beyond Sales uw verkoopteam coachen en bijsturen waar nodig. Zowel om verkoopdoelstellingen te behalen als om op persoonlijk vlak winst te behalen.

Contact opnemen

Beyond Sales is op interim- en projectbasis inzetbaar. Zo mochten wij eerder werken voor Tolk- en Vertaalcentrum Nederland, DAPP, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en Secretary Plus. Neem contact op voor een kennismaking.